Maandag 18 juni Vezsprem en Herend - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Roelof en Titia Koops - WaarBenJij.nu Maandag 18 juni Vezsprem en Herend - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Roelof en Titia Koops - WaarBenJij.nu

Maandag 18 juni Vezsprem en Herend

Door: Roelof en Titia

Blijf op de hoogte en volg Roelof en Titia

20 Juni 2012 | Hongarije, Boedapest

Maandag 18 juni

De omgeving van het Balaton meer verkend, via de oostoever naar Veszprem gereden. Deze stad heeft een burcht en brandtoren waar we uiteraard even opklommen om de omgeving te zien. Na Vezsprem reden we naar Herend, de grootste porcelein fabriek ter wereld. Na het bezoek aan het museum kregen we een uitleg over het maken en beschilderen van porcelein. Titia kreeg een roosje mee die op het zelfde moment gemaakt was. Het beschilderen heeft ze vanavond zelf gedaan met nagellak!
Hierna gingen we via binnenwegen naar Tihani, een schiereiland aan de noordkant van het meer. Hier zie je nog de kraters van de vulkaan waardoor het ontstond. Ook het dorpje met kerk hebben we per voet verkend.
Daarna zijn we met de veerboot weer naar de zuidzijde waar Siofok ligt gegaan.